Weetjes

Gooise Carwash: duurzamer dan zelf uw auto wassen

Wie zijn auto thuis met de hand  wast gebruikt meer dan 10 keer zoveel water als dat wij nodig hebben bij de Gooise Carwash. En dan recyclen we het water ook nog eens voor 100 procent.

Je auto op straat wassen, in diverse gemeenten mag het tegenwoordig niet eens meer. Samen met het water komt namelijk allerlei viezigheid, denk aan remstof, rubberdeeltjes of olieresten en ook schoonmaakmiddelen, in het oppervlaktewater terecht. Dit veroorzaakt schade aan het milieu.

De Gooise Carwash is gebonden aan strenge milieueisen. Zo maken we gebruik van een eigen afvoersysteem, waardoor het verontreinigde water niet rechtstreeks het riool in gaat. Daar bovenop recyclen we het water voor 100 procent! Bij de bouw van het pand is een biologisch waterzuiveringssysteem aangelegd waarmee al het waswater op nieuw gebruikt kan worden voor de volgende wasbeurten.

Waterzuiveringssysteem

Het waterzuiveringssysteem van Wasserschmidt is gebaseerd op een eenvoudig en betrouwbaar procedé waarbij oliehoudend afvalwater via verschillende putten geleid wordt om het vuil van het water te scheiden. Eerst komt het water in een zogenaamde ‘bezinkput’. In deze put ‘zakken’ zware vuildeeltjes naar beneden en drijvend materiaal, zoals bladeren, worden afgevoerd. Hierna volgt een biologische zuiveringsfase. Hierbij worden vuilstoffen afgebroken met behulp van diverse soorten bacteriën. Tenslotte wordt het water door een dompelpomp doorgezet naar een systeem waar een mechanische nabezinking plaatsvindt. Hierna kan het gezuiverde water weer probleemloos ingezet worden voor de wassing van auto’s.