Carwash Weetjes

Gooise Carwash in Blaricum geopend

Op 15 januari konden de eerste auto’s door de wasstraat van de duurzame Gooise Carwash in Blaricum. Meteen vanaf 10 uur ‘s morgens reden de eerste klanten het terrein op om de spiksplinternieuwe wasstraat en het uitgebreide stofzuigplein uit te proberen.

 

“Zo’n eerste dag is voor ons uiteraard spannend,” vertelt operationeel manager JP van Dijck, “ook al hebben we alles door en door getest in de afgelopen week.” Met zijn nieuwe ploeg collega’s ontving hij de eerste klanten in de carwash met koffie en koekjes. “Het liep deze eerste dag al meteen goed door met auto’s. Fantastisch om de klanten met hun schone auto’s op het stofzuigplein aan de slag te zien om hun auto’s van binnen een goede beurt te geven. Ze waren heel enthousiast over de kracht van het systeem dat we hebben geïnstalleerd.”

Per 1 februari start de carwash ook met VIP-behandelingen. Een medewerker van de carwash maakt dan het interieur van de auto schoon, terwijl de klant een kopje koffie kan drinken in de wachtruimte.

Zonne-energie

Er is drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het pand en de technologie van de wasstraat. Duurzaamheid stond daarbij hoog op de agenda. “Samen met zonne-energie specialist Beter Duurzaam hebben we onderzocht hoe we de wasstraat volledig energieneutraal konden draaien.” Er werden meer dan 350 zonnepanelen op het dag gelegd. “De meeropbrengst leveren we terug aan het energienet. En we zijn van plan op termijn snelladers te installeren voor elektrische auto’s.”

Gerecycled water

De Gooise Carwash investeerde ook in een modern  waterrecyclingsysteem. Hiervoor werden vier grote waterreservoirs aangelegd. Dit systeem van de Duitse leverancier Wasser Schmidt zorgt ervoor dat 100 procent van het gebruikte water in de carwash weer ingezet  kan worden voor volgende wasbeurten.

“Samen met het gebruik van biologisch afbreekbare zepen, duurzame led-verlichting en herbruikbare schoonmaakdoeken, kunnen we denk ik wel zeggen dat we de meest duurzame carwash van Nederland zijn,” zegt Van Dijck trots.

Loyalty Card

Wie vaste klant wordt bij de Gooise Carwash krijgt met de Loyalty Card korting op alle wasprogramma’s. “We kregen al voor de start heel wat aanvragen binnen via onze website. Handig is dat je de card ook als betaalpas kan gebruiken,” tipt van Dijck. “En je hebt een eigen klantaccount via onze website waar je bijvoorbeeld je wasgeschiedenis kunt zien.”

Wasstraat Gooise Carwash feestelijk in gebruik genomen

Op 14 januari werd de Gooise Carwash feestelijk geopend. Onze moderne duurzame wasstraat werd officieel ingewijd door onze kinderen. Bekijk de video.

 

Na drie jaar van ontwikkeling was het 14 januari eindelijk zover. Onze carwash in Blaricum werd officieel geopend. We hebben er met collega's en vrienden een klein feestje van gemaakt. Onze kinderen mochten in een elektrisch aangedreven busje de wasstraat voor het eerst in gebruik nemen.

We maakten er een korte video-impressie van.

https://www.youtube.com/watch?v=Oj2oDUAO-dA

 

Wist u dat het water dat we gebruiken in de wasstraat voor 100% wordt gerecycled?

Gooise Carwash in het nieuws

‘De meest duurzame carwash van Nederland – in Blaricum!’ kopte Oog op Blaricum eind november. Ze interviewden onze operationeel manager JP van Dijck die nog collega's zoekt voor de nieuwe carwash. Medio januari 2023 gaan de borstels draaien!

Dichtbij de A27-afslag Huizen/Blaricum en aan de zijkant van de Blaricummermeent wordt de laatste hand gelegd aan de meest duurzame carwash van Nederland. Met 352 zonnepanelen op het dak opereert Gooise Carwash straks volledig energieneutraal. Ook is flink geïnvesteerd in een modern waterrecyclingsysteem. Hiermee wordt het waswater volledig gerecycled .

Als Gooise Carwash medio januari haar deuren opent, is drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling en uitstraling van het pand en de technologie van de wasstraat. Omdat het pand op een zichtlocatie staat, is gekozen voor elegante vormen en een duurzame uitstraling. Met de keuze van veel hout in de afwerking van het gebouw is dit goed gelukt. Ook wordt aandacht besteed aan groenvoorziening rond het pand.

 

            Er is drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het pand en de techniek.

 

Al vanaf de start staat duurzaamheid hoog op de agenda van de carwash. “Samen met zonne-energiespecialist Beter Duurzaam hebben we onderzocht hoe we de wasstraat volledig energieneutraal kunnen draaien,” zegt Van Dijck. “De meeropbrengst van de 352 zonnepanelen wordt teruggeleverd aan het energienet en aan de snelladers die we later dit jaar hier voor elektrische auto’s hebben staan.”

En omdat water steeds schaarser wordt, heeft Gooise Carwash geïnvesteerd in het meest moderne waterrecyclingsysteem. Hiervoor zijn vier grote waterreservoirs aangelegd. Dit systeem van de Duitse leverancier Wasserschmidt zorgt ervoor dat het gebruikte water weer ingezet wordt voor volgende wasbeurten.

Van Dijck voegt daaraan toe: “Neem hierbij ook onze biologisch afbreekbare zepen, duurzame led-verlichting en ons geoptimaliseerd stofzuigsysteem, en we kunnen denk ik met recht zeggen dat we de meest duurzame carwash van Nederland zijn.”

Op zoek naar collega's

Nu worden de puntjes op de i gezet. Zo is JP van Dijck nog op zoek naar versterking van zijn team. “We zoeken mensen die net als wij heel veel van auto’s houden en graag samen met collega’s de handen uit mouwen willen steken.” Wie wil komen werken bij de meeste duurzame carwash van Nederland kan hem een e-mail sturen.

 

Gooise Carwash: duurzamer dan zelf uw auto wassen

Wie zijn auto thuis met de hand  wast gebruikt meer dan 10 keer zoveel water als dat wij nodig hebben bij de Gooise Carwash. En dan recyclen we het water ook nog eens voor 100 procent.

Je auto op straat wassen, in diverse gemeenten mag het tegenwoordig niet eens meer. Samen met het water komt namelijk allerlei viezigheid, denk aan remstof, rubberdeeltjes of olieresten en ook schoonmaakmiddelen, in het oppervlaktewater terecht. Dit veroorzaakt schade aan het milieu.

De Gooise Carwash is gebonden aan strenge milieueisen. Zo maken we gebruik van een eigen afvoersysteem, waardoor het verontreinigde water niet rechtstreeks het riool in gaat. Daar bovenop recyclen we het water voor 100 procent! Bij de bouw van het pand is een biologisch waterzuiveringssysteem aangelegd waarmee al het waswater op nieuw gebruikt kan worden voor de volgende wasbeurten.

Waterzuiveringssysteem

Het waterzuiveringssysteem van Wasserschmidt is gebaseerd op een eenvoudig en betrouwbaar procedé waarbij oliehoudend afvalwater via verschillende putten geleid wordt om het vuil van het water te scheiden. Eerst komt het water in een zogenaamde ‘bezinkput’. In deze put ‘zakken’ zware vuildeeltjes naar beneden en drijvend materiaal, zoals bladeren, worden afgevoerd. Hierna volgt een biologische zuiveringsfase. Hierbij worden vuilstoffen afgebroken met behulp van diverse soorten bacteriën. Tenslotte wordt het water door een dompelpomp doorgezet naar een systeem waar een mechanische nabezinking plaatsvindt. Hierna kan het gezuiverde water weer probleemloos ingezet worden voor de wassing van auto’s.

Krasvrij door de wasstraat

Een moderne wasstraat veroorzaakt geen krasjes in de autolak. Goede borstels en wasmiddelen leggen hiervoor de basis. Maar vooral de voorwas is van belang, je wilt zo min mogelijk zand tussen de borstels krijgen.

Dat een carwash slecht is voor de lak van de auto is ondertussen wel een achterhaald idee. Geen enkele carwash maakt nog gebruik van stugge borstels en agressieve schoonmaakmiddelen. De wasinstallatie van de Gooise Carwash is voorzien van de nieuwste technologie en gebruikt kwalitatief hoogwaardige wasmiddelen die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn.

Zand is vandaag de dag de grootste boosdoener als het gaat om het veroorzaken van krassen. Was daarom uw auto regelmatig, dat scheelt een hoop krasschade en vraagt ook om een minder intensieve wasbeurt in de carwash. Kies bij een carwash in ieder geval nooit een programma zonder voorwas. Bij de Gooise Carwash zit deze standaard in ieder programma. Een van onze medewerkers reinigt uw auto met een hogedrukspuit. Ook de velgen krijgen een goede voorwasbeurt. Hoe intensiever het programma, hoe vaker de velgen, dorpels en bodem van uw auto gereinigd worden.

Zelfvoorzienende carwash

De Gooische Carwash voorziet het bedrijf geheel zelf van energie. Om dat te kunnen doen liggen op het dak meer dan 350 zonnepanelen. En waar mogelijk werkt de carwash energiezuinig. Zo hangt overal LED verlichting.

Bij de bouw van de carwash is zelfvoorzienend zijn qua energie uitgangspunt geweest. Berekend is dat de wasinstallatie circa 80.000 kilowattuur op jaarbasis vraagt. Hiernaast is uiteraard stroom nodig voor de verlichting, verwarming van de kantoorruimte, computertechniek en keukenapparatuur. Waar mogelijk staan energiezuinige apparaten en voor de verlichting worden enkel LED-lampen gebruikt.

Met de 352 zonnepanelen die op het dag liggen wekt de Gooise Carwash naar verwachting 140.000 kilowattuur groene stroom op. Meer dan voldoende dus om volledig zelfvoorzienend te kunnen werken. Dat biedt mogelijkheden om op termijn wellicht oplaadpalen te installeren voor elektrische auto’s. Die zouden dan opgeladen kunnen worden tijdens een VIP-behandeling, terwijl u van een kopje koffie geniet in de wachtruimte.