Weetjes

Gooise Carwash in Blaricum geopend

Op 15 januari konden de eerste auto’s door de wasstraat van de duurzame Gooise Carwash in Blaricum. Meteen vanaf 10 uur ‘s morgens reden de eerste klanten het terrein op om de spiksplinternieuwe wasstraat en het uitgebreide stofzuigplein uit te proberen.

 

“Zo’n eerste dag is voor ons uiteraard spannend,” vertelt operationeel manager JP van Dijck, “ook al hebben we alles door en door getest in de afgelopen week.” Met zijn nieuwe ploeg collega’s ontving hij de eerste klanten in de carwash met koffie en koekjes. “Het liep deze eerste dag al meteen goed door met auto’s. Fantastisch om de klanten met hun schone auto’s op het stofzuigplein aan de slag te zien om hun auto’s van binnen een goede beurt te geven. Ze waren heel enthousiast over de kracht van het systeem dat we hebben geïnstalleerd.”

Per 1 februari start de carwash ook met VIP-behandelingen. Een medewerker van de carwash maakt dan het interieur van de auto schoon, terwijl de klant een kopje koffie kan drinken in de wachtruimte.

Zonne-energie

Er is drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het pand en de technologie van de wasstraat. Duurzaamheid stond daarbij hoog op de agenda. “Samen met zonne-energie specialist Beter Duurzaam hebben we onderzocht hoe we de wasstraat volledig energieneutraal konden draaien.” Er werden meer dan 350 zonnepanelen op het dag gelegd. “De meeropbrengst leveren we terug aan het energienet. En we zijn van plan op termijn snelladers te installeren voor elektrische auto’s.”

Gerecycled water

De Gooise Carwash investeerde ook in een modern  waterrecyclingsysteem. Hiervoor werden vier grote waterreservoirs aangelegd. Dit systeem van de Duitse leverancier Wasser Schmidt zorgt ervoor dat 100 procent van het gebruikte water in de carwash weer ingezet  kan worden voor volgende wasbeurten.

“Samen met het gebruik van biologisch afbreekbare zepen, duurzame led-verlichting en herbruikbare schoonmaakdoeken, kunnen we denk ik wel zeggen dat we de meest duurzame carwash van Nederland zijn,” zegt Van Dijck trots.

Loyalty Card

Wie vaste klant wordt bij de Gooise Carwash krijgt met de Loyalty Card korting op alle wasprogramma’s. “We kregen al voor de start heel wat aanvragen binnen via onze website. Handig is dat je de card ook als betaalpas kan gebruiken,” tipt van Dijck. “En je hebt een eigen klantaccount via onze website waar je bijvoorbeeld je wasgeschiedenis kunt zien.”