Weetjes

Zelfvoorzienende carwash

De Gooische Carwash voorziet het bedrijf geheel zelf van energie. Om dat te kunnen doen liggen op het dak meer dan 350 zonnepanelen. En waar mogelijk werkt de carwash energiezuinig. Zo hangt overal LED verlichting.

Bij de bouw van de carwash is zelfvoorzienend zijn qua energie uitgangspunt geweest. Berekend is dat de wasinstallatie circa 80.000 kilowattuur op jaarbasis vraagt. Hiernaast is uiteraard stroom nodig voor de verlichting, verwarming van de kantoorruimte, computertechniek en keukenapparatuur. Waar mogelijk staan energiezuinige apparaten en voor de verlichting worden enkel LED-lampen gebruikt.

Met de 352 zonnepanelen die op het dag liggen wekt de Gooise Carwash naar verwachting 140.000 kilowattuur groene stroom op. Meer dan voldoende dus om volledig zelfvoorzienend te kunnen werken. Dat biedt mogelijkheden om op termijn wellicht oplaadpalen te installeren voor elektrische auto’s. Die zouden dan opgeladen kunnen worden tijdens een VIP-behandeling, terwijl u van een kopje koffie geniet in de wachtruimte.